Frida_fjellman_foto_patrik_miller

UTSTÄLLNINGAR

Varje år genomför Rejmyre Art Lab ett antal utställningar, som på ett eller annat sätt relaterar till platsen. Dessa sker oftast i Konsthallen Engelska Magasinet i Rejmyre och ibland på andra platser.
Engelska Magasinet är en vacker gammal magasinsbyggnad i Rejmyre på ca 250 kvm, som en gång i tiden var lager för glasbrukets varor som skulle skickas vidare för export.
 
Sedan 2020 står Rejmyre Art Lab för utställningsverksamheten i Engelska Magasinet, som tidigare drevs av Finspångs kommun och dessförinnan av Intresseföreningen Engelska Magasinet; en grupp lokala kulturarbetare som startade upp verksamheten och förvandlade det som tidigare varit en lagerlokal till en etablerad verksamhet med välbesökta sommarutställningar.
 
Rejmyre Art Labs ambition är att visa det allra senaste inom samtida bild- och formkonst och att genomföra två till tre utställningar per år, som på olika sätt skapar kopplingar till platsens långa hantverkstradition eller lyfter fram ett glesbygdsperspektiv. Under sommarlovet är utställningslokalen öppen de flesta dagar i veckan mellan kl 11-16. Under höst och vår är öppettiderna begränsade till 1-2 dagar i veckan och till stor-helger. Under en del av vinterhalvåret håller konsthallen helt stängt. För aktuella öppettider se vår Facebooksida https://www.facebook.com/RejmyreArtLAB/ eller sök i kalendariet https://www.destinationfinspang.se/sv/evenemang/
 

Utställningsverksamheten stöds av Statens Kulturråd, Region Östergötland och Finspångs kommun.

 

JOIN THE REJMYRE ART LAB MAILING LIST

Want to receive news and announcements about public events, open calls, and opportunities to participate with our projects? Join our mailing list!